#porslinporrJa det var så en rolig hashtag heter som jag hittade på instagram.
Jag har länge tänkt på hur jag egentligen vill ha mitt porlin. Just nu är det en ihopsättning av mitt och hannes gamla ikea tallrikar. För stor, fula och tråkiga är vad det är.
Så tankarna har farit runt. Ska jag köpa ett nytt komplett sett med tallrikar? Ska jag köpa begagnat? Vill jag samla på ett viss porslin eller bara ett märke? Det var verkligen svårt att välja... Men varför välja när jag ha några av alla jag gillar?

Den blå assietten har jag fått ftån min mamma för ett tag sen. Gefles smide. När vi var i Stockholm nu i helgen gick vi på loppisen på hötorget. Där huttadr vi smide fast i bruna och tänkte att vi slår till med två då de kostade 40 kr styck. Hon som sålde frågade om vi inte behövde alla fyra och jag ska nej. Men då erbjöd.hon att vi kunde köpa alla fyra för en hundring. Vilket kapp tänkte jag och tog de allihopp.

Men nu har jag iaf bestämt mig att mitt porslin här hemma ska vara en salig blandning mellan allt vi tycker är fint! :)

/Stella

Pannband klart!Pannband stickat från garnnystan som jag fick på sticklördagen. 50 % babyalpacka och 50 & silke.
Knapp är från Majas manufaktur som jag köpte på syfestivalen i lördags:) Älskar den fina knappen:)


//Stella

Oct. 24, 2013Då var det högtid tycker jag för att min sambo lär sig lite isländska! Vi har faktiskt en resa dit planerat slutet av nästa sommar med min systrar och då kan det vara kul för honom tänker jag, att kunna lite:)
Så lite över allt i lägenheten har satt upp laminerad lappar med lite användbara ord som jag har hittade på islandssidan.se.

Jag längtar verkligen tills vi ska åka till Island. Då får jag visa min älskade vart jag kommer ifrån och vilket fantastiskt land det är:)

Redo för måndag och en fullspäckad vecka!Måndag är lika med denna kurs sista vecka. Vilket betyder att jag ska sitta hela veckan och skriva rapport. Målet är stt bli klar så fort så möjligt så att jag sätta upp mig på jobba.
Förutom att plugga så kommer jag ha fullt upp på kvällarna med möten, stickcafe, pysselstuga och byteskväll. Avslutningsvis på dennna vecka blir att åka upp till Stockholm för att fira svärfar, umgås med min familj och gå på syfestival! :)
Jag verkligen längtar efter syfestivalen eftersom jag har aldrig varit på ett sånt evenemang förut. Ska bli spännade och roligt att åka i väg med det bästa stickcafét.

Nej det är väl dags att ta tag i den här rapporten så jag kan bli klar någon gång.

Hörs!

sticklördag

I går var det sticklördag, ett evenemang som stickcafét jag går på kvällarna anordnade.


Många var vi då två stickcafér blev ihopslagna :) och roligt hade vi!Tre garnaffärer var där och sålde lite garn och tillbehör.


Favoritaffären stortorgets hantarbetsaffär var där och sålde. Köpte lite garn.Glada gänget jag satt med:)Förutom garnet jag köpte vann jag en virkbok. Vilket passade bra nu när jag inne i en virkperiod och inte har någon virkbok. Jag kom även hem med ett nystan som vi fick från stortorgets hantarbetsaffär!:)

tvfria kvälllar.

I mitt liv försöker jag inträda tvfria kvällar eftersom jag känner att tvn och soffan tar upp för mycket tid i mitt liv.

Igår när jag kom hem från praktiken gick jag nästan direkt på Flimmers filmfestival och efter det gick jag på hantarbetscafé. När jag väl kom hem från hantarbetscafét tänkte jag att jag inte stänger på att tvn för att få min tvfri kväll men nu i efterhand får det mig att tänka på att jag var ju bio, räknas det som tv? Det borde ju gör och då hade jag då ingen tvfri kväll? Utan bara rn sofffri kväll. Tusan...


Redan söndag.

Helgerna går så fort. På ett sätt just nu är det rätt bra eftersom nu är det inte långt kvar tills min sambo kommer hem från sin vandring. Nu på fredag är han hemma igen♥ Men på på ett annat sätt orkar jag inte med måndag. Ser inte fram emot praktiken. Är inte på praktikhumör, har för mycket annat jag ska göra. Måste läsa en bok på engelska denna vecka. Få underlag uppgiften jag ska skriva efter det och göra om en komplettering som jag fick tillbaka häromdagen. Plus ta hand om hemmet med att städa och laga mat till mig själv. Jag har verkligen inte orken eller motivation. Ge mig mera dagar på helgerna. //Stella

uppe innan tuppen.så känns det iaf när man går upp vid fem. snart blir att ge sig i väg till praktiken för planering. Jag känner inte alls för det. kännner mest för att vara hemma och pyssla eller till och med städa :O

iaf detta händer i min phsselvärld.

Just nu..
på min virknål; mormorsrutor som jag håller på att fästa ihop. Det ska bli en babyfilt.
på mina stickor; en julklapp! bäst att börja i tid.
i min symaskin; håller på att lära mig sy leggings! :)
i min tankar; min kära sambo som jag vill ska komma hem NU. Och så längtar jag efter sovmorgon.

/Stella

RSS 2.0