Dec. 22, 2013

En ny sak jag har hållt på med är att göra ljus. I dessa mörka tider är det många somm jag som tänder massor med ljus. Men oftas av ett blockljus blir det massor av stearin kvar när vecke är slut. Även brukar det finnas lite stearin kvar i värmeljuskoppen. Dessa rester brukar jag spara i en burk.Tar man bort pluppen som veckan har suttit i värmeljuskoppen kan man återvinna värmeljus i metal:)

Efter att jag har sparat en del stearin smälter jag det i ett vattenbadVeke har jag köpt på panduro. Det finns olika slags, jag köpte som man får klippa längd själv. Men det går att använda bomullssnöre.

Former använder jag plastburkar av olika slag. Såsom kvarg-, cream fraiche burkar och så vidare. Detta för jag klipper sönder de när jag ska få ut ljuset. Man kan försöka få ut det, det går.

Jag brukar även göra ett hål i botten och knyta fast veken så den sitter.

Några ljus som jag gjort:)

BILDBOMB

Julkänslan som börjar infinna mig är för härlig därför tänkte jag att jag skuöle bildbomda våran jul här hemma.
ÄLSKAR småfåglar speciellt domherrar. De är så fina och känns som julen. Gillar även mina pärlade julgranspynt. Mer sånt ska de bli:)

juletiderSå här i juletider gör man massor med saker man inte riktigt kan prata om eller visa fören efter jul. Man har handlat fina saker eller pysslat ihop fina julklappar.
Men vad jag kan visa är de fina etiketterna som jag har gjort:)

Etiketter gårvatt köpa.som man kannsom jag bara klistra på klistermärken eller ta washi tape. Men man också som jag gjorde klippa ut i tjockare papper.

Vad so är i får ni inte se än;)

RSS 2.0